• Telefon : +40 728 88 22 88
  • Program de lucru : Vezi orarul!
  • Adresă : Bacău, str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc. A1

Instalare corectă Code::Blocks

Bună!

Azi la grupa B3 am observat că mai mulți elevi nu aveau instalat bine pe propriul laptop Code::Blocks. Motiv pentru care a fost destul de greu sau chiar imposibil ca să lucrăm cu biblioteca grafică WinBGIm.

Ca totul să fie OK, iată ce să faceți:

  1. Dezinstalați (din Control Panel) CodeBlocks-ul actual, chiar și compilatorul MinGW asociat.
  2. Accesați site-ul ORIGINAL al lui CodeBlocks, la secțiunea Downloads-> Binaries, mai exact mergeți la acest link: http://www.codeblocks.org/downloads/binaries
  3. Accesați exact linkul de la Sourceforge.net, cel indicat cu roșu în figura de mai jos (pentru sistemul de operare Windows)
  4. Acest link vă trimite spre un site, numit Sourceforge.net, de unde se va descărca automat Codeblocks împreună cu compilatorul pentru limbajul C/C++ numit MinGW.
  5. Așteptați câteva secunde, conform indicațiilor din imaginea următoarea…
  6. iar la final, după descărcarea kitului (programul de instalare) lui CodeBlocks+MinGW, salvați-l pe Desktop, de pildă, pentru a putea să accesați kitul de instalare
  7. În timpul instalării, veți fi întrebat(ă) unde să instalați, adică unde va fi calea către mediul vostru de dezvoltare Codeblocks.
  8. Alegeți calea propusă, care va fi de forma:
    C:\Program Files (x86)\CodeBlocks sau C:\Program Files\CodeBlocks

După ce ați rezolvat acest lucru, încercați un proiect simplu, de tip ”Hello World!”, ca să vedeți că funcționează totul corect.

Pentru a executa programe grafice, urmași pașii din postarea următoare:

Click pentru instalare biblioteca grafică WinBGIm.