• Telefon : +40 728 88 22 88
  • Program de lucru : Vezi orarul!
  • Adresă : Bacău, str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc. A1

Click AICI pentru înscrieri!

Alexandra Pribagu, Clasa a XII-a, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Bacău

De prima dată când am aflat de cerc, am fost foarte încântată și mi-am spus că trebuie să particip la această activitate. Mă bucur că am găsit un astfel de cadru și mă simt norocoasă că am ocazia de a învață ceea ce îmi place de la tot felul de persoane cu experiență în domeniu, înconjurată de oameni cu aceeași pasiune. Pe lângă lectorii de la care mi-am clarificat câteva noțiuni sau chiar am învățat lucruri noi, mi-am făcut prieteni cu care mi-am putut împărtăși ideile, reușind să deprind informații și de la ei. Mi se pare o modalitate foarte bună de învățare, deoarece ne putem consulta cu alte persoane din afară cercului nostru de prieteni. Mi-au plăcut toți invitații aduși și temele abordate de ei. Nu am lipsit la nici o întâlnire și sper să nu se întâmple că să nu pierd nimic. Toată această activitate mă motivează să lucrez și mai mult și mă introduce într-un mic spirit de competiție.

Paul Colța, Clasa a XII-a, Colegiul Național „Roman-Vodă”, Roman

De când am aflat de cerc, de la Petru (WellCode), am fost foarte entuziasmat. Faptul că pot să întâlnesc oameni cu experiență în domeniu și să mă înconjor de elevi prietenoși și determinați să învețe mă motivează să îmi depășesc limitele și să lucrez din ce în ce mai mult. Fiind în clasa a XII-a consider că această pregătire este binevenită. Nefiind de la un liceu din Bacău, nu cunoșteam pe nimeni la prima întâlnire, dar în timp am reușit să leg foarte ușor prietenii. Consider că această comunitate conține unii dintre viitorii programatori de succes ai României. Pentru mine lectorii de la acest cerc sunt profesorii pe care aș fi vrut sa îi am la clasă. Sunt foarte interesanți și aș vrea să îi ascult în fiecare zi, pentru că ei reușesc să mă facă să înțeleg informatica foarte bine. Înainte să aflu de cerc nu mă gândeam că o să cunosc atâția programatori de top într-un timp atât de scurt. Abia aștept următoarea oră cu domnul Adrian Panaete. Subiectele abordate sunt mai interesante decât mă așteptam. Subiecte pe care nu le înțelegeam înainte au devenit ceva familiar. Pe lângă partea tehnică a programării, am învățat să analizez o problemă, să știu cum să implementez algoritmii și să îi testez.

Alice Hîncu, Clasa a XI-a, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Fiind pasionată de tot ce înseamnă informatica, când am văzut pe Facebook o postare legată de un cerc de informatică la noi la școală am completat imediat formularul. Am întâlnit niște oameni foarte faini, cu aceleași pasiuni și aceeași dedicație pe care o am și eu. Și cred că asta contează cel mai mult în acest cerc. Fiecare lector are propria perspectivă, deci e bine să vezi din mai multe unghiuri ceea ce înseamnă informatica și munca pentru a ajunge unde îți dorești. Uneori e bine să auzi adevărul, dar discursurile motivaționale au și ele rolul lor. Subiectele abordate sunt din arii variate, de la grafică la inteligență artificială. E bine să treci prin fiecare ca să îți faci o idee în legătură cu viitorul tău, să vezi ce îți place, ce ai fi interesat să faci și, cel mai important, pașii pe care ar trebui să îi faci ca să reușești.

Bogdan-Andrei Vicu, Clasa a X-a, Colegiul Național de Informatică, Piatra Neamț

Am decis să vin la „Programare cu Răbdare”, pentru că vreau să urmez o facultate în domeniul IT. Am văzut formularul pe o rețea de socializare și am zis „De ce să nu încerc, nu am nimic de pierdut!”. Este ceva nou pentru mine și nu îmi pare rău că vin în fiecare sâmbătă de la Piatra Neamț la Bacău. Personal, nu mă împiedică distanța ca să urmez niște cursuri care mă ajută să îmi deschid orizontul pentru mai multe ramuri ale IT-ului. Sincer, chiar de la prima întâlnire de la cerc am intrat în vorbă cu mai mulți elevi din Bacău. Îmi place că sunt deschiși la discuții din orice domeniu, aflu informații despre oraș, ce oportunități sunt aici. Totodată, le împărtășesc experiențele personale care m-au ajutat să ajung unde sunt în momentul acesta. Din punctul meu de vedere, lectorii sunt apropiați cu elevii. Acest lucru ne ajută să înțelegem mult mai bine ce se predă. Pe de alta parte, cel puțin eu fiind obișnuit cu profesorii din ciclul preuniversitar, nu am întâmpinat dificultăți în a înțelege lecțiile. Pot spune că mergând la acest cerc am ocazia să fiu elevul unui profesor universitar, acest lucru fiind o onoare pentru mine. Subiectele abordate sunt foarte variate de la o ședință la alta. Având acest avantaj, pot să îmi aleg ramura în care vreau să lucrez după ce voi termina facultatea.

Smaranda Andronic, Clasa a X-a, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Când am auzit de cercul de informatică am simțit entuziasmul cuiva căruia i se va răspunde în scurt timp la întrebările justificate: Ce se întâmplă după liceu? Cum merge treabă în afară? Sunt pregătită sau nu în informatică?

Nu am ezitat să vin și, deloc surprinzător, nu regret nicicum. Am învățat cât de diversificate sunt ramurile acestui fascinant domeniu și am înțeles că există câte ceva pentru fiecare. De la grafică, cod curat, baze de date și speech-uri motivaționale, ziua de sâmbăta începe cu câteva ore investite în pregătirea mea. Am cunoscut și persoane motivate, tineri și profesori care au doar intenții foarte bune. În final, am realizat importanța muncii individuale, a programării cu răbdare.

Leonard Mîrț, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Săbăoani

Elevii din școala mea nu prea sunt interesați de informatică și am zis că ar fi o idee super să merg la cerc și să mă întâlnesc cu oameni cu care să schimb idei și să învăț cu ei și de la ei. Printre elevi am întâlnit oameni foarte faini, unii au un scop de atins și sunt foarte constanți și muncitori. Acei elevi m-au motivat să fiu și eu și mai muncitor și perseverent (asta cred ca e una din cele mai importante lucruri când faci ceva, să lucrezi constant, în fiecare zi). Cred că am învățat multe lucruri noi, iar pe unele lucruri le știam dar am reușit sa le aprofundez, iar lectorii mi s-au părut excelenți. Mi se pare o treabă excelentă că pot auzi poveștile celor cu mai multă experiență și mă inspiră foarte mult. Felicit Asociația EduSoft pentru crearea acestui cerc și sper să țină cât mai mult, munca dumneavoastră mă ajută foarte mult. Mulțumesc!

Sânziana Iliescu, Clasa a IX-a, Colegiul Național „Ferdinand I”, Bacău

La „Programare cu răbdare” e super. Chiar am realizat că diferența dintre o echipa de voluntariat și echipa de aici este că aici învăț ceva serios și folositor. În rest, atmosfera e chiar super, copiii sunt toți faini și deștepți și abia aștept să-i cunosc mai bine. Mulțumesc că mi-ați zis sa vin. Știam de PCR, dar nu am venit mai târziu, fiind foarte aglomerată și era greu cu timpul, dar de acum voi veni, văd că merită.

Diana-Elena Stancu, Clasa a X-a, Colegiul Național „Dimitrie Cantemir”, Onești

Când navigam pe Facebook am văzut acest eveniment și am căutat mai multe informații. Cel puțin în zonă, destul de rar au loc cursuri legate de informatică sau care promovează acest domeniu, de aceea am vrut să profit de ocazie. Inițiativa a fost una foarte buna, așa că am hotărât să merg în continuare. Nu m-am gândit niciodată la importanța colectivului dintr-un asemenea cerc până când nu am întâlnit elevii de la cursuri. Mi-am făcut prieteni care împărtășesc aceeași pasiune ca mine, iar acest lucru mă ajută enorm: de câte ori sunt în impas, la cursuri sau acasă, știu la cine să apelez. De asemenea, concurența asociată cu spiritul de camaraderie este bine venită. Lectorii sunt detașați de stilul cu care suntem noi învățați la școală, sunt deschiși la întrebări și la curiozitățile noastre, răspunzând cu drag la ele. Este foarte important ca într-un domeniu atât de vast precum informatica să se abordeze subiecte cât mai diversificate, cât mai diferite. Ne ajută în găsirea subdomeniului pe care vrem să ne axăm pe viitor, lectorii prezentându-le atât cu plusuri, cât și cu minusuri.

Marian Popovici, Clasa a XI-a, Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești

Fiind pasionat de informatică, am fost foarte încântat când am auzit de acest cerc, deoarece am considerat că e un prilej bun de a-mi îmbunătăți cunoștințele și, în același timp, de a cunoaște oameni cu aceleași obiective ca ale mele. Eram plictisit de consola neagră de la școală, iar atunci când am văzut modul în care se face grafică pentru jocuri am rămas plăcut surprins. Am învățat o mulțime de lucruri și am cunoscut oameni deosebiți, care au lucrat sau lucrează la companii de top și care m-au motivat să lucrez mai mult.

Adina Fiștoc, Clasa a XI-a, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Bacău

Întâlnirea de azi cu Cristian a fost super!! Chiar mi-a schimbat perspectiva asupra învățării. Deși inițial am zis că mă regăsesc în grupa A (începători), am ales în final să mă duc la grupa B, pentru că anumite lucruri de bază le pot învăța, totuși, și acasă. Cercul de informatică este o oportunitate foarte bună asupra viitorului nostru și e o muncă enormă depusă din partea domnului profesor și a tuturor celor care vin să ne învețe lucruri noi. Și cred că vă putem răsplăti doar prin prezență și prin rezultate bune pe viitor.

Ștefan Butacu, Clasa a XI-a, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Am citit despre acest cerc pe Facebook si am decis să mă înscriu în primele ore. Am fost pasionat de calculatoare și de jocuri încă de mic, de aceea am ales să mă înscriu la un profil de mate-info. După primele ore de informatică, mi-am dat seama că așteptările mele depășeau programa școlară. După doi ani, în care am participat la olimpiada de informatică, mi-am dat seama că efortul pe care îl depuneam nu era de ajuns pentru a ajunge la succes în acest domeniu. Acest proiect a venit fix când trebuia să iau o decizie cu privire la viitorul meu. În cerc am întâlnit o mulțime de oameni frumoși, pasionați de informatică. Atmosfera de lucru este una intensă, ceea ce ne obligă pe fiecare să ne autodepășim și să lucrăm mai mult, iar la nevoie să cerem sfaturi celorlalți colegi din acest cerc. Lectorii sunt persoane minunate care își doresc să-i ajute cât pot de mult pe viitorii programatori. Fiecare invitat vine cu o energie aparte, care mă motivează să lucrez din ce în ce mai mult. Chiar dacă 4 ore nu sunt destule pentru a înțelege un capitol de informatică, aceste întruniri au rolul de a deschide o portiță spre aprofundarea individuală. În acest moment, prioritatea mea este un punctaj bun la Olimpiadă și trebuie să mă obișnuiesc cu o dificultate ridicata a subiectelor. De asemenea, ne-au fost prezentate și câteva probleme de interviuri pregătindu-ne pentru eventualele locuri de muncă de la Google, Facebook, Amazon.
Consider ca somnul de sâmbătă dimineața poate fi sacrificat pentru nenumăratele beneficii pe care le oferă acest cerc.

Emilia Dragomirescu, Clasa a X-a, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Îmi place faptul că am cunoscut super mulți oameni noi și foarte faini, în timp ce fac ceva productiv. Și având în vedere că nu merg la voluntariat sau ceva de genul ăsta, cercul PCR mă face să simt că fac ceva bun cu timpul meu liber. Atmosfera de lucru este foarte lejeră și primitoare. Îmi place și faptul că nivelul e ceva mai ridicat decât la școală și nu apare plictiseala aceea când faci 100 de probleme la fel. Adică odată ce am reținut ceva foarte bine, trecem mai departe.

Daniel Sociu, Clasa a XII-a, Colegiul Național „Roman Vodă”, Roman

Ideea de a veni la cerc mi-a venit când m-am hotărât să mă duc la olimpiada de informatică. Auzind de acest cerc, care m-ar ajută să învăț mai multe lucruri decât cele predate la școală și să fac performanță, m-am hotărât să mă înscriu.Deși încă nu am avut ocazia de a-i cunoaște pe toți, am cunoscut oameni care sunt pasionați de informatică, care vor să avanseze în acest domeniu, având o curiozitate și pasiune către acest domeniu, care m-a uimit. Toți sunt niște oameni de treabă și comunicativi. Iubesc ideea că de fiecare dată vine un lector diferit, pentru că nu numai că învăț ceea ce este predat la acel curs, dar pot afla mai multe despre cum a reușit acest lector să avanseze în domeniu, mai ales că lectorii care vin la acest curs sunt oameni cu realizări destul de mari. Subiectele abordate mi se par interesante și necesare pentru un programator în devenire, de fiecare dată fiind prezentat ceva nou.

Alexandra Bereșteanu, Clasa a X-a, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Super! Super! Super! Îmi place la cercul de Programare cu răbdare, sunt multe teme interesante. Când a venit Cristian Dascălu, am avut parte de o discuție care mă motivează și mai mult să merg pe drumul informaticii. Am primit sfaturi și au apărut idei noi de care voi ține cont.

Olaru Sebastian, Clasa a X-a, Colegiul Național „Costache Negri”, Târgu Ocna

Un prieten mi-a zis despre acest cerc de informatică și mi-am dat seama că este o experiență unică pe care nu ar trebui să o ratez. Având în vedere faptul că în doi ani voi termina liceul, m-am hotărât să fac ceva util cu timpul meu liber. Am întâlnit niște oameni pe care te poți baza și care au simțul umorului. Simt că mă aflu într-o comunitate cu oameni care mă înțeleg și care au aceleași pasiuni ca mine. Lectorii mi-au plăcut foarte mult, cred că atunci când am văzut că Petru de la Wellcode vine la deschiderea acestui cerc de informatică mi-am dat seama de faptul ca e ceva ce nu pot rata. Sunt de părere că lectorii m-au determinat să lucrez mai mult la scopurile mele de a deveni un programator mai bun. Mi-au plăcut toate lecțiile de la curs, am găsit în fiecare o parte interesantă. Cel mai mult mi-a plăcut subiectul abordat de Cristian Dascalu, care ne-a vorbit despre viața lui interesanta, apoi ne-a arătat ce fel de exerciții se dau la interviurile pentru un internship la o companie multinațională.