• Telefon : +40 728 88 22 88
  • Program de lucru : Vezi orarul!
  • Adresă : Bacău, str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc. A1

În zilele de 29 februarie și 1 martie 2020 Asociația EduSoft organizează un concurs de informatică pe echipe, tip hackathon, la care vor participa elevi înscriși în centrele locale „Programare cu răbdare”.

Echipele care participa la hackathon pot fi formate si din membri din diferite centre PCR, nu neaparat din acelasi centru! Se poate folosi platforma COMUNITATE, pentru a interactiona cu ceilalti elevi, din celelalte centre PCR:
https://programarecurabdare.ro/comunitate

Echipele vor primi o temă foarte generală, de exemplu „încălzirea globală”, „hârțuirea în școală”, „securitatea în mediul online” etc., și, timp de 24 ore vor realiza o aplicație proprie, care să rezolve o problemă legată de tema dată.

Elevii vor putea folosi orice tehnologie informatică, inclusiv microcontrollere programabile, orice limbaj și mediu de programare, indiferent dacă acestea au fost studiate la școală, în centrele PCR sau nu.

Elevii vor putea consulta orice resursă online, iar jurizarea va ține cont și de complexitatea aplicației, dar și de mesajul transmis de acestea, precum și de ușurința în utilizare și felul în care a fost prezentată.

Concursul va dura 24 de ore de la ora 16 în prima zi, până la ora 14 în a doua zi. Tema va fi precizată sâmbătă la ora 14, iar duminică la ora 12 se oprește lucrul la aplicații. Ultimele două ore sunt rezervate prezentării aplicațiilor realizate.

Premiile vor fi asigurate de Asociația EduSoft, iar transportul rămâne în sarcina fiecărei echipe participante. Recomandăm ca elevii să vină însoțiți de un adult (cadru didactic, părinte).

În limita locurilor disponibile, putem asigura cazare și 3 mese la prețul de 150 de lei, participarea la concurs fiind gratuită. În cazul în care optați pentru cazare și masă, plata se va face până la data de 10 februarie, în contul bancar al unității hoteliere, care va fi comunicat aici.

La hackathon, echipele pot primi teme ca „incalzirea globala”, „hartuirea in scoli”, „violenta domestica”, „persoane cu autism”, „violenta asupra profesorilor/elevilor”, „ce facultate urmez?”, „pacea in anul 2020” , „siguranta in mediul online”, „consumul de droguri in scoli”, „fumatul si bolile pulmonare”, „dependenta de jocurile video”, „educatia sexuala”, „stima de sine si Instagram”, „Temele pt acasa si timpul liber”, „inteligenta artificiala si joburile viitorului” etc.

Înscriere la hackathon: