• Telefon : +40 728 88 22 88
  • Program de lucru : Vezi orarul!
  • Adresă : Bacău, str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc. A1

Update: lista cu rezultatele finale este AICI.

Update: lista cu rezultatele dupa prima etapa este aici.

VOM REVENI CU DETALII PRIVIND PARTICIPAREA LA ETAPA FINALĂ.

Update: lista cu echipele care au trimis rezolvări la prima etapă este aici

Durata: 1 iunie – 25 iunie 2019

Etape:

1. Înscrierea la concurs (1 iunie – 10 iunie 2019) – se face online, completând formularul de mai jos.

2. Etapa online (11-14 iunie 2019): veți primi prin e-mail de rezolvat o problemă originală și veți trimite rezolvarea prin e-mail. Anunțarea rezultatelor se va face pe 15 iunie 2019.

3. Etapa on site (25 iunie 2019): cele 5 echipe finaliste după etapa online vor participa la un concurs pe viu, pentru desemnarea câștigătoarelor premiilor I, II, III. Proba va consta în realizarea unui joc în Scratch. Concursul se va desfășura la Bacău, la sediul Asociației EduSoft (str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc A1) și vom putea oferi cazare participantelor din alte localități.

Înscriere la concurs:

Completează formularul din partea de jos a acestei pagini și asigură-te că nu ți-ai planificat altceva în zilele de concurs, mai ales pe 25 iunie 2019. De asemenea, asigură-te că nici tu, dar nici colega ta nu faceți parte din două echipe diferite.

Click aici pentru a vedea echipele înscrise în concurs.

Premiile:

  • Vom da premiile în funcție de sponsorizările primite chiar aceste zile. Dacă primim mai multe premii, vom mări sumele și cadourile pentru voi.
  • Le asigurăm pe toate participantele că vor primi o diplomă de participare și un premiu de participare.
  • Numărul de echipe care vor veni în finale va fi mai mare, nu doar de 5, dar vom reveni cu o cifră exactă.
  • Premiul I e o excursie cu avionul la Milano, pentru cele ambele concurente
  • Pentru premiile 2 și 3, precum și pentru mențiuni vom pune la dispoziție cel puțin 1000 lei (premiul 2: 400 lei / echipă, premiul II: 350 lei /echipă, mențiune: 250 lei / echipă).
  • Toate fetele pot concura pentru înscrierea într-o tabără gratuită, oferită de cercul de „Programare cu răbdare” (10 locuri).

Ai o prietenă bună? Sunteţi ca două surori? Dacă băieţii din clasa ta se cred deştepţi şi consideră că informatica e doar pentru ei, demonstrează-le că nu e aşa. Vino împreună cu prietena ta la cel mai cool concurs de informatică, The Code of Beauty – The Beauty of Code, ediția a doua.

E cool pentru că e doar pentru fete (pe bune!) şi pentru că puteţi să trageţi cu ochiul pe web sau pe cărţi când rezolvaţi problemele. Dar stai să vezi ce probleme: pe lângă probleme clasice de programare în C, cu vectori sau matrice, trebuie să programaţi un joculeţ în Scratch, un mediu de programare vizual, special făcut pentru elevi.

Şi asta nu e tot! În timpul concursului, poţi bea liniştită un ceai, o cafea, sau un suc, poţi mânca pizza, iar premiile sunt surprinzătoare. De pildă, la ediţia din ianuarie 2014 fetele au primit drept premii… cărţi, rochii special croite pentru ele şi accesorii. Și anul acesta premiile vor fi super faine, chiar surprize.

În industria IT, procentul femeilor cunoaşte o scădere foarte mare faţă de vremea mamei sau bunicii tale (anii 1980-1990). Tocmai de aceea ne-am gândit la o metodă de a încuraja fetele să meargă în acest domeniu, care este de prezent şi viitor.

Scopul concursului este stimularea fetelor să se orienteze în pregătirea universitară şi în cariera profesională către domeniul IT&C. Și credem că procentul prezenţei feminine în domeniul IT&C poate crește. Concursul acesta este deosebit și pentru că:

  • te învață să lucrezi în echipă; practic, lucrând pe un singur calculator cu colega ta, ești nevoită să colaborezi cu ea;
  • îți arată cum e într-o firmă; în viața reală nu e ca la școală, unde nu ai voie să te uiți pe cărți sau caiete când dai o lucrare de control; când vei fi la serviciu într-o firmă IT (și nu doar) vei avea voie să te documentezi (fie pe web, fie în cărți), pentru a obține informațiile necesare rezolvării sarcinilor; așa se întâmplă și la acest concurs, unde ai voie să cauți DSC_6344ceva pe Google sau să răsfoiești o carte;
  • îți faci noi prietene: vei avea ocazia să cunoști alte fete pasionate de informatică, ca și tine, pe care altfel nu aveai cum să le cunoști, ele fiind din alte licee și poate nu reușeați să vă întâlniți altfel, la vreun alt concurs de informatică, dominat de băieți;
  • vei vedea cum e să te evalueze un alt profesor; da, pentru că la concurs nu profesorul tău îți va corecta rezolvările problemelor.

Alte obiective pe care le urmărește acest concurs sunt:

  • Crearea unei posibilităţi de a stabili schimburi de experienţă între eleve din licee diferite.
  • Stimularea elevelor în abordarea unor limbaje/medii noi de programare.
  • Încurajarea participării elevelor la cercul de informatică Programare cu răbdare.

Prima ediție s-a desfășurat în ianuarie 2015 și s-a scris aici despre eveniment: în Desteptarea și aici (New Pres Bacau).