• Telefon : +40 728 88 22 88
  • Program de lucru : Vezi orarul!
  • Adresă : Bacău, str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc. A1

Asociația EduSoft organizează un cerc de informatică pentru elevi de peste 14 ani

Organizatorii susțin că au inițiat aceste activități, pornind de la faptul că „în Bacău nu plutește în aer ideea de informatică”, deși informatica este unul dintre cele mai atrăgătoare domenii de pe piața forței de muncă.

La prima întâlnire au participat 140 elevi dar acum s-au înscris peste 200 elevi din liceele băcăuane și chiar din împrejurimi (Târgu Ocna, Onești, Adjud, Roman etc.).

„Ne așteptam la câțiva copii, dar fiind așa mulți, am organizat deschiderea cercului în sala de sport a liceului, fiind singurul spațiu suficient de încăpător.” ne-a declarat Bogdan Pătruț, inițiatorul cercului.

După cuvântul de deschidere al doamnei director Doina Marinov, copiii i-au întâlnit pe primii invitați speciali. Aceștia au fost doi tineri foști bursieri Facebook și Google, Petru Trîmbițaș și Bianca Costin de la WellCode (Cluj), un start-up care își propune să-i învețe pe copii programarea de la zero.

„Am fost entuziasmat să văd interesul atâtor copii față de informatică, m-am bucurat foarte mult că mulți din ei au auzit de noi și de WellCode.” a spus Petru Trîmbițaș.

Giorgiana Vlăsceanu și Mihai Volmer de la Codette le-au vorbit copiilor despre proiectele IT și programarea în Python.

„Și fetele pot scrie cod, iar uneori chiar mai bine.”, ne-a declarat Giorgiana, care este co-fondatoare a organizației Codette, ce promovează informatica în rândul fetelor.

Citește tot articolul aici: https://www.edusoft.ro/programare-cu-rabdare/

8.000 Comments

Leave a Reply