• Phone : +40 728 88 22 88
  • Opening Time : 16:00 - 17:30
  • Address : str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc. A1, ap. 13

Activitățile desfășurate în anul școlar 2018-2019 sunt mai jos, în ordine invers cronologică.

Cercul s-a desfășurat în zilele de sâmbătă/duminică (de obicei de la 9 sau de la 10), în mai multe săli din Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”. De obicei, întâlnirile au acut loc în clasele de la parterul clădirii principale a liceului. Elevii au venit cu laptopurile proprii, pentru a lucra, respectiv cu telefoanele proprii, pentru a avea conexiune la Internet. Unele activități s-au desfășurat în alte locuri (la Colegiul Național „Ferdinand I”, la Oratoriul Salezian „Don Bosco”, la companii IT, la licee din alte localități (Onești, Comănești, Târgu Ocna etc.), la centrul Benefica, la sediul Asociației EduSoft, în Tabăra „Valea Budului” etc.).

Inițial s-a pornit cu 6 grupe de elevi de liceu, la care s-au adăugat în luna martie 2019 elevi de gimnaziu și școală primară. Astfel, elev au fost regrupați, ajungându-se la următoarele grupe: A=începători (15-19 ani), B=nivel mediu (15-19 ani), C=avansați (15-19 ani), D=mediu/avansați copii (13-14 ani), E, F=începători copii (8-14 ani, E vin dimineața, F vin după-amiaza).

44. Tabăra de matematică aplicată

În perioada 24-28 august 2019 elevii din toată țara vor participa într-o tabără de vară de matematică aplicată în informatică, economie, fizică. Click aici pentru a accesa pagina taberei.

43. Tabăra de vară „Programare cu răbdare”

În perioada 7-13 august 2019 o parte dintre elevii de la cerc și colegi de-ai lor din toată țara au participat în tabăra de vară „Programare cu răbdare”, in cadrul unei noi editii  Tabărei Naționale de Artă. Cei 35 de tineri participanti de la Programare cu răbdare s-au ocupat de grafică și de animație pe calculator, învățând multe lucruri, alături de profesorii minunați Budai Edit, István Budai, Cosmin Vârlan, Feldman Dani, Vlad Craciun și toți ceilalți.

Mai multe detalii, pe pagina taberei.

42. Scoala de vară „Programare cu răbdare”

În perioada 21 iunie – 2 iulie 2019 a avut loc scoala de vară „Programare cu răbdare” la centrul „Benefica” (str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc A1). 

Avand cunoștințe de bază despre variabile, tipuri de date, operatori, structuri de control al execuției programului, funcții, participantii au invatat elemente de programare in Java si de inteligenta artificiala.

Cursanții au beneficiat de instruire de calitate, cu experți în programare și în tehnici de inteligență artificială, instruire individualizată, examen de finalizare a studiilor și diplomă. Mai multe detalii, aici.

41. Concursul de informatică pentru fete “The Code of Beauty – The Beauty of Code”

În perioada 1-25 iunie a avut loc Concursul de informatică pentru fete “The Code of Beauty – The Beauty of Code”, ediția a II-a.

Inițial a pornit cu 84 de fete din toată țara împărțite în 42 de echipe. După prima etapă online a concursului, în competiție au mai rămas 27 de echipe iar, în finală au ajuns 16 echipe de eleve de la licee din toată țara, din București, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Adjud, Buhuși și Bacău. Concursul s-a aflat la a doua ediție.

Scopul competiției “The Code of Beauty – The Beauty of Code” este stimularea fetelor să se orienteze în pregătirea profesională către domeniul IT, un domeniu care este mai mereu dominat de băieți.

Câștigătoarele premiului I, Munteanu Bianca-Ștefania și Murariu Alexandra, ambele de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, din Bacău, vor pleca în luna noiembrie la Milano. Mai multe detalii, aici. Despre prima ediție a concursului puteți citi aici și aici.

40. Concursul de programare Scratch pentru copiii de la Super aventura programării

Sâmbătă, 8 iunie 2019, a avut loc Concursul de programare Scratch pentru copiii de la Super aventura programării. Acesta a fost organizat in doua serii, pentru copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani.

39. Participarea la Gala Elevului Reprezentant

Gala Elevului Reprezentant, ediția a II-a ”From Escape to Control in Education”, a avut loc pe 31 mai 2019, in București. Echipa „Programare cu răbdare” a luat premiul pentru Inițiative în Educație. Detalii aici.

37-38. Workshop-uri de robotica alaturi de Leo Yeung

Marți, 14 mai 2019, și miercuri, 15 mai 2019 au fost două zile petrecute alături de Leo Yeung din Hong Kong, oferind participantilor  șansa de a pătrunde în lumea roboților (cod, senzori, multe fire și mai multe piese imprimate 3D). Fiecare workshop a durat 6 ore si a daruit elevilor informatii pretioase despre realizarea de roboți ce pot fi coordonați prin comandă vocală.

Activitatile au avut loc in Bacău, la centrul Benefica, str. Mihai Eminescu, nr. 1. Vizita în România a domnului Leo Yeung  a fost posibilă datorită Merceriei Genmiree SRL, de pe strada Oituz, nr. 37, față în față cu Tribunalul Bacău, care a sponsorizat activitatea de inițiere în robotică.

Activitatea cercului de informatică a fost prezentată din nou la Digi24, în cadrul emisiunii Jurnal Pentru Copii.

36. Întâlnire cu dl. conf. univ. dr. Radu Gramatovici, decanul Facultății de Matematică și Informatică al Universitatii din București

Sâmbătă, 11 mai, dl. conf. univ. dr. Radu Gramatovici, decanul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea din București, a susținut o prezentare despre ingineria programării. Discipol al marelui Solomon Marcus, domnul Radu Gramatovici i-a introdus pe elevi in domeniul ingineriei software, prezentarea având loc la Colegiul Național „Ferdinand I”, chiar în amfiteatrul „Solomon Marcus”.

Domnul conf. univ. Radu Gramatovici le-a mărturisit participantilor lucrurile care l-au făcut să îndrăgească informatica și le-a oferit elevilor sfaturi utile pentru viitorul lor.

35. Conferința SMART 2019

Vineri, 3 mai 2019, la Școala „Nestor Urechia” din Bușteni, Bulevardul Libertății 125, Bușteni 105500, jud. Prahova, a avut loc Conferinta SMART 2019.

S-au pus în discuție subiecte legate de cele mai noi descoperiri în materie de inteligență artificială, e-learning și alte metode științifice utilizate în contextul învățământului superior și al cercetării, 3 specialiști internaționali realizand prezentari in limba engleza: dl. prof. univ. dr. Ilya LEVIN (Tel Aviv University, Israel) cu dl. prof. univ. dr. Aslanbek NAZIEV (Ryazan State Universitu, Rusia) și cu dl. conf. univ. dr. Behcet ÖZNACAR – Near East University, North Cyprus.

34. 3 evenimente ale cercului la CN „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, a fost o zi plină la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău. Cercul Programare cu Răbdare a bifat 3 evenimente.

Elevii de la grupele B si C au avut ocazia să pătrundă în fascinanta lume Linux, prezentată de domnul lector universitar doctor Cristian Vidrașcu (Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași).

Timp de 6 ore s-a discutat despre sistemul de operare Linux si istoria acestuia. Accentul s-a pus pe felul în care funcționeză și scopul în care este utilizat. Prezentarea a stârnit interesul liceenilor, mulți dintre ei plecând cu dorința de a continua să învețe mai multe despre Linux.
Într-o altă sală de clasă, a avut loc lecția susținută de Maria Iuliana Tanțoș și Marius Enache. Aceștia au predat interclasarea vectorilor și sortarea prin interclasare pentru colegii lor de la grupa A.

În ceea ce-i privește pe cei mici, copiii de la Super Aventura Programării au făcut înca un pas în lumea pisicuței Scratchy.

33. CURSURI „SUPER AVENTURA PROGRAMĂRII” (Scratch / C)

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, la CN „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, au avut loc cursurile „SUPER AVENTURA PROGRAMĂRII” (Scratch / C) cu copiii de 8-14 ani.

32. „Lumina – arma secretă” cu Silviu Gurlui

Vineri, 12 aprilie 2019, ora 14.30, la Oratoriul Salezian „Don Bosco” din Bacău, domnul conferențiar universitar Silviu Gurlui a introdus participantii cercului în mediul spectroscopiei.
S-au desfășurat diferite experimente cu lumină, experimente ce au captivat participanții și le-au stârnit interesul pentru tot ce oferă tehnologiile de viitor.

Cu ajutorul laserelor putem afla compoziția oricărui corp, iar aparatele laser îndreptate spre cer ne oferă indicii importante cu privire la schimbările meteorologice. Domnul profesor Silviu Gurlui a arătat că până și la o intensitate mică și lipsa unui efect spectaculos, posibilitățile pe care ni le oferă lumina întrec limitele imaginației.

Mai multe despre eveniment, in reportajul EuroTv.

31. CURSURI „SUPER AVENTURA PROGRAMĂRII” (Scratch / C)

Duminică, 7 aprilie 2019, la CN „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, au avut loc cursurile „SUPER AVENTURA PROGRAMĂRII” (Scratch / C) cu copiii de 8-14 ani.

 

 

30. Întâlnire cu domnii profesori Stelian Niculescu și Marin Vlada

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, de la ora 10, a avut loc o întâlnire excepțională cu prof. univ. dr. Stelian Niculescu, fost profesor la Universitatea Politehnica din București, pionier al informaticii din România si conf. univ. dr. Marin Vlada, Universitatea din Bucureşti, coordonator al proiectelor de e-Learning CNIV & ICVL. Întâlnirea a avut loc la Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău.

29. Prezentare interactivă cu prof. univ. dr. Adrian Atanasiu si Concursul de programare pentru grupa A

Sâmbătă, 30 martie 2019, domnul profesor universitar Adrian Atanasiu ne-a prezentat câteva raționamente și probleme de logică. Dumnealui ne-a povestit că a urmat matematica la Universitatea București și că i-a fost elev lui Grigore Moisil, “un profesor care preda o materie nouă, o nouă cale”.

Elevii au fost captivați de subiectele abordate, iar la final au pus întrebări referitoare la ce facultate și ce cursuri să aleagă.

In aceeasi zi, dupa prezentarea domnului profesor, elevii din grupa A au sustinut concursul de programare pe echipe la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”. Deoarece concursul a fost amânat de mai multe ori și mai mulți elevi și-au anunțat prezența la concurs, au fost acceptate și echipe de 2 sau de 4 persoane. Detalii despre concurs, aici.

28. Întâlnire cu elevii Liceului Teoretic „Ion Borcea” din Buhuși

Joi, 28 martie 2019, la Liceul Teoretic „Ion Borcea”, Buhuși a avut loc o intâlnire cu elevii liceului, care au participat la lecții de grafică.

27.  Întâlnire cu elevii Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești si vizita de documentare la ISCCO Bacău

Marți, 26 martie 2019, au avut loc două activități: intâlnirea cu elevii Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești într-o activitate coordonată de dl. Bogdan Pătruț, cu lecții de grafică si vizita de documentare la ISCCO Bacău (toate grupele A-C). Domnul Nick Vercruyssen și o parte din echipa sa au prezentat fluxul operațiilor dintr-un proiect IT, sarcinile și locurile de muncă aferente, precum și ce fac angajații zi de zi într-o companie IT.

26. Evenimentele Programare cu Rabdare la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău

Sâmbătă, 23 martie 2019, au avut loc noi evenimente ale Cercului de informatica, la care au participat peste 160 de elevi. Prezentarile au fost sustinute de Tamio Nakajima-Vesa (Beiuș, jud. Bihor, student la Oxford, UK), Laura-Antonia Ionescu, Ioana Bostan, Carmen Popa, Bianca Tăzlăuanu si Dan-Claudiu Bicșai.

25. PETRECERE ANIVERSARĂ

Petrecerea a avut loc vineri, 22 martie 2019, la centrul BENEFICA (str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc A1,in aceeasi cladire cu Asociatia EduSoft, la parter, in spatele Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”).

Invitați speciali: Tamio Nakajima-Vesa (din Beiuș, fost olimpic internațional, medaliat cu aur la Teheran, Iran, în 2017, actualmente student la Oxford), Laura-Antonia Ionescu (Content Marketer la Accesa, Cluj-Napoca), Ioana Bostan (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), George Retegan, Bianca Tazlauanu (Universitatea Politehnica București), Carmen Popa (Universitatea Politehnica din București), Claudiu Dan Bicșabi – tester de performanță la Mambu (Iași).

24. Lecții de grafică și despre complexitatea algoritmilor la Colegiul „Costache Negri” din Târgu Ocna

Marți, 19 martie 2019, caravana Programare cu răbdare a ajuns la Târgu Ocna. Copiii de clasele V-XII au aflat despre activitățile cercului nostru și despre următorii invitați de la domnul Bogdan Pătruț și de la elevii de la cerc Diana Elena Stancu, Mihai Nejneriu și Paul-Ștefan Colța

Apoi li s-a prezentat câteva elemente de grafică, funcții grafice, dar și funcții definite recursiv, care fac parte din materia „Introducere în programare”, predată de domnul Bogdan Patrut la Facultatea de Informatică din Iași.

23. „Super-aventura programării cu Scratch/C”, sâmbătă, 16 martie 2019

Tinerii de la „Programare cu răbdare” le-au explicat copiilor noțiuni importante necesare în programare sâmbătă, 16 martie 2019, la „Super-aventura programării cu Scratch/C”.

22. Lecție de grafică în C la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comănești

Caravana „Programare cu răbdare” s-a oprit marți, 12 martie 2019, la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comânești, pentru a vorbi despre activitățile cercului de informatică, despre oportunitățile industirei IT, despre Facultatea de Informatică din Iași și pentru a le prezenta elevilor cum se poate face grafică în C. Elevii Adnana Custură și Marian Popovici au organizat o lecție de grafică în C și de prezentare a activităților cercului de informatică, împreună cu domnul dr. Bogdan Pătruț.

21. Aplicații în C pentru protecția prin parolă cu dr. Tiberiu Socaciu la „Programare cu răbdare” 

Duminică, 10 martie 2019, la C.N. „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău dr. Tiberiu Socaciu (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava) a prezentat participantilor cercului de informatica despre realizarea unui clasificator folosind perceptronul si aplicații în C pentru protecția prin parolă. Dr. Bogdan Pătruț (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) a sustinut un workshop despre Aplicații în Visual Basic.

20. Inițiere în Scratch & C și mișcare, sâmbătă, 9 martie 2019, la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău

Invatare activa prin continut de calitate este o descriere succinta a cercului de informatica de sâmbătă, 9 martie 2019. Elevii au participat la seminatii pe temele Inițiere în C si Inițiere în Scratch, cu binemeritate pauze de miscare.

19. Programare cu rabdare cu Octavian Custura

La Programare cu rabdare elevii învață unii de la alții. Așa că duminică, 3 martie 2019, la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Octavian Custura a preluat rolul de „profesor” pentru colegii săi din grupa A. Octavian a fost ajutat de Alice Hincu și Ștefan Butacu, care au avut câteva exerciții interesante pentru copii.

18. Întâlnire cu părținții

Sâmbătă, 2 martie 2019, ora 10.00, la Centrul Benefica a avut loc o intâlnire cu părținții copiilor participanți la „Super aventura programării”.

17. Tineri în rol de profesori, duminică, 24 februarie 2019

Duminică, 24 februarie 2019, la „C. N. Gh. Vrănceanu”, o parte din echipa Programare cu rabdare a lucrat pe echipe pentru pregătirea concursului de informatică.

16. Probleme de algoritmică cu Andreea Gulie (Universitatea din București / VictoriaEdu Center)

Sâmbătă, 23 februarie 2019, la „C. N. Gh. Vrănceanu”, invitatul special a fost Andreea Gulie (Universitatea din București / VictoriaEdu Center), care a împărtăşit câteva din experienţele ei şi le-a prezentat participantilor diverse probleme de algoritmică. Totodata, Alexandra Elena Pribagu (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău), Maria Iulia Tanțoș (Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău), Bogdan Pătruț, Alexandra Mara Smău, Mihai Nejneriu (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău) și Paul Colța (Roman) au lucrat cu celelalte grupe pentru: pregătirea concursului de informatică, dezvoltarea de aplicații în Visual Basic 5/6, diverse probleme cu parcurgeri în grafuri (DFS, BFS etc.).

15. Cosmin Anghel si Ioana Moraru la  „Programare cu răbdare” 

Sâmbătă, 16 februarie 2019, Cosmin Anghel (Software Developer la Mondly, masterand la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB) si Ioana Moraru (de două ori Software Intern Engineer la Google, studentă la Facultatea de Automatică și Calculatoare, UPB s-au alaturat echipei „Programare cu răbdare” si au vorbit celor prezenti despre dezvoltarea unei aplicații în Python, probleme de interviuri la Google si rezolvări în Java. Concomitent, Mihai Nejneriu (C. N. „Vasile Alecsandri” din Bacău, grupa C)  a sustinut o sesiune de pregătire pentru concursul de informatică.

14. Programare cu rabdare – 75 de participanti intr-o zi de vacanta

75 de elevi și 5 profesori au participat la Programare cu rabdare sâmbătă, 9 februarie 2019, zi de vacanta. Intalnirile au avut loc la C.N. Gh. Vranceanu, unde Alexandra-Mara Smău, Vlad Dascălu (fost programator la Google Zurich), Marius Nicoli (profesor Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova) au sustinut prezentari pe diferite teme legate de programarea vizuală cu Visual Basic, dezvoltarea de jocuri pe calculator, lgoritmi de căutare / potrivire de șiruri.

13. Algoritmi genetici cu aplicații în optimizarea consumului energetic dintr-o locuință cu Silvia Stegaru

Pe 2 februarie 2019, la cercul de informatică „Programare cu răbdare” au venit 96 de copii, deși a fost vacanță. Pe grupe, au participat la workshop-urile sustinute de dr. Bogdan Pătruț, Asociația EduSoft Bacău & FII Iași, domnul Szabo Zoltan, profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, si Silvia Stegaru, UPB București & Codette.

12. Programare cu rabdare, sâmbătă, 26 ianuarie 2019 

Sambata, 26 ianuarie 2019, Mihai Nejneriu, Paul-Ștefan ColțaMarian Popovici si dl. dr. Tiberiu Socaciu au fost alaturi de participanti la cercul de informatica, sustinand prezentari pe diferite teme: funcții și fișiere text, aplicații de grafică proprii, fișiere binare vs. fișiere text.

11. Probleme pentru olimpiadele de informatică la cercul „Programare cu răbdare”

Ziua de joi, 24 ianuarie, a adus invitati de seama in cadrul cercului de informatica: conf. dr. Tiberiu Socaciu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava,  lect. dr. Bogdan Pătruț, Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași si prof. Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian”, Botoșani), membru în comisiile concursurilor internaționale și naționale de informatică.

10. Cristian Dascălu la Programare cu rabdare

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ne-am intalnit cu Cristian Dascălu, vlogger, fost bursier Google și Facebook, la Oratoriul Salezian „Don Bosco” (din cadrul Fundației „Ioan Bosco” Bacău) (toate grupele A, B și C).

Cum a fost la prezentare, in vloggul lui Cristian de mai jos:

9. Programare cu rabdare cu invitatii Lucian Alexandru, Camelia Ciocan,  Oriana Oniciuc si Vlad Dascălu

Pe 12 ianuarie 2019 s-a luat hotărârea ca elevii să fie regrupați în 3 grupe, A, B, C, în funcție de nivelul lor de cunoștințe privind structurile de control și structurile de date. Invitatii Lucian Alexandru, Camelia Ciocan,  Oriana Oniciuc si Vlad Dascălu le-au vorbit invitatilor in cadrul a 4 seminarii diferite despre algoritmi pentru board-games, module PHP/MySQL pentru Drupal, inteligența artificială și învățarea automată si tabele de dispersie (hashing).

8. Micro-hackaton, sâmbătă, 7 ianuarie 2019

Concurs de informatică de tip micro-hackaton, vezi aici detalii.

7. Vizita specială a domnului profesor dr. Ștefan Andrei, de la Lamar University, Beaumont, Texas, Statele Unite ale Americii

Domnul Andrei a fost prezent la „Programare cu răbdare” joi, 5 ianuarie 2019, pentru a le spune tinerilor cum să ajungă să studieze sau să profeseze în universitățile din SUA, despre diferențele dintre sistemul de învățământ american și cel românesc, despre matematica și informatica din SUA vs. cea din România.

Este un om cu umor, cu o carieră remarcabilă, dar în același timp plin de modestie, de onestitate și care știe să discute atât cu elevii, cât și cu cercetătorii științifici.

Original din Buhuși, Ștefan Andrei a făcut doctoratul la Universitatea din Hamburg, Germania, după care a primit burse în Singapore, Japonia și Germania.

6. Pregătire specială pentru bacalaureatul de informatică cu Bogdan Pătruț, joi, 5 ianuarie 2019

Joi, 5 ianuarie 2019, elevii din clasele a XI-a și a XII-a au participat la o sesiune de pregătire specială pentru bacalaureatul de informatică: partea I: capitolul vectori  cu Bogdan Pătruț. Ceilalți elevi au participat la o lecție practică despre baze de date făcută de Simona-Elena Vârlan ori la o prezentare despre sistemele GIS (sistemele geografice informaționale), făcută de Nicoleta Mărgineanu.

5. Conferințe motivaționale, sâmbătă, 15 decembrie 2018

Sâmbătă, 15 decembrie 2018, in cadrul cercului de informatica, elevii au participat la conferințe motivaționale interactive, sustinute de: Diana Tudosă, Tremend București,  studentă la Universitatea din București (Facultatea de Matematică și Informatică), Vasile Pojoga, programator web, colaborator la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Facultatea de Informatică), Mihail Arminia, student la Universitatea „Politehnica” București (Facultatea de Automatică și Calculatoare). Invitatii Vasile Pojoga, Diana Tudosă, Nick Vercruyssen, Bogdan Pătruț, Mihail Arminia, Simona-Elena Vârlan si Elena-Sorina Mihai au sustinut seminarii cu toate grupele cercului.

4. Lucrul în echipă în companiile de software, sâmbătă, 8 decembrie 2018

Impartiti pe grupe, participantii au luat parte la diferite sesiuni de informare: probleme cu instrucțiuni repetitive pe WellCode, cu Simona-Elena Vârlan, FII, UAIC, grafică cu instrucțiuni repetitive, cu Bogdan Pătruț, FII, UAIC, probleme pentru pregătirea de Olimpiada Județeană de Informatică, cu Andrei Netedu, proiectarea jocurilor video în Unity 3d, cu Irina-Mădălina Bejan, lucrul în echipă în companiile de software, cu Ioana Rădulescu, Tremend, București.

Irina Mădălina Bejan, Girls Who Code – Iași, studentă la FII, UAIC si Andrei Netedu, masterand la FII, UAIC au sustinut conferințe motivaționale.

Fotografiile au fost asigurate de Răzvan Bibire.

3. Cristian Avătavului la Programare cu rabdare, duminică, 25 noiembrie 2018

  • Conferință motivațională – Cristian Avătavului, IBM București, România
  • Introducere în proiectarea site-urilor web folosind Drupal, cu Cristian Avătavului

2. Conferințe motivaționale si invățare pe grupe, sâmbătă, 24 noiembrie 2018

Programul de  sâmbătă, 24 noiembrie 2018, a fost alcatuit din conferințe motivaționale si invățare pe grupe.

Paul Diac, Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tiberiu Socaciu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava si Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, Bacău, deputat USR în Parlamentul României, fost profesor de finanțe computaționale la Universitatea din Grenoble, Franța, fost olimpic la informatică au impartasit invitatilor din experienta lor.

Simona Elena-Vârlan, Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,  Mihail Arminia, Facultatea de Automatizări și Calculatoare, Universitatea „Politehnica” București, Bogdan Pătruț, Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tiberiu Socaciu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Paul Diac, Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași si Lucian-Daniel Stanciu Viziteu (Bacău) au sustinut seminarii de diferite subiecte informatice.

1. Deschiderea oficială a cercului (în sala de sport a liceului „Gheorghe Vrănceanu”), sâmbătă, 17 noiembrie 2018

La deschiderea cercului de informatica, copiii i-au întâlnit pe primii invitați speciali. Aceștia au fost doi tineri foști bursieri Facebook și Google, Petru Trîmbițaș și Bianca Costin de la WellCode (Cluj), un start-up care și-au propus să-i învețe pe participanți programarea de la zero. Giorgiana Vlăsceanu (Codette, București) si Mihai Volmer (Codette, București) au sustinut conferințe motivaționale.

Salile de clasa s-au dovedit neincapatoare, asa ca deschiderea oficiala a avut loc în sala de sport a liceului „Gheorghe Vrănceanu”, unde prof. Doina Marinov, directorul Colegiului le-a vorbit tinerilor prezenti despre cercul de informatica organizat de Asociația EduSoft.