• Telefon : +40 728 88 22 88
  • Program de lucru : Vezi orarul!
  • Adresă : Bacău, str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc. A1

Activitățile noastre au continuat începând cu ziua de sâmbătă, 21 septembrie 2019. Pentru a fi participant în cadrul proiectului nostru în anul școlar 2019-2020, trebuie să te (re)înscrii aici:

Calendarul tuturor activităților de la cercul de informatică, pentru anul școlar 2019-2020, perioada 21 sept. – 30 nov. 2019 poate fi consultat aici:

Week-end-urile PCR pentru elevii de liceu

În noul an școlar, cercul de informatică „Programare cu răbdare” vine cu o noutate absolută: ședințe de pregătire la informatică, pentru cele mai importante momente din calendarul școlar al elevilor de liceu. Află mai multe de aici.

Activități deja desfășurate

Sâmbătă, 5 octombrie 2019

a) Lecții pentru cei mici la „Super aventura programării”

b) Interviu de admitere la cerc a elevilor mari (pe viu/prin telefon/Messenger/Skype/Whatsapp etc.)

c) Deschiderea centrului zonal PCR 02 Tg. Ocna – Rezolvarea de probleme C/C++ de la Olimpiada Județeană de Informatică – prof. Cecilia Oancea; premierea elevului Marian Popovici, pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul PCR.

Joi-Vineri, 3-4 octombrie 2019, Liceul Reformat Wesselenyi din Zalău

Deschiderea centrului zonal PCR la Liceul Reformat Wesselenyi din Zalău. Lecție de programare în Alice cu doamna profesoară Bodis Klara (elevi de clasele a V-a și a IX-a). Centrul zonal PCR continuă activitatea deosebită pe care doamna profesoară o face de mai mult timp, iar de acum o va face în cadrul „Programare cu răbdare”.

Marți, 1 octombrie 2019, Colegiul Economic Administrativ, Iași

Lecție de inițiere în algoritmică și programare la centrul local PCR 04 – Colegiul Economic Administrativ Iași – „Etapele rezolvării unei probleme cu ajutorul calculatorului în limbajul C/C++. Primul program. Implementarea operațiilor de scriere/afișare în C/C++” – prof. Delia Lupuleasa și prof. Emanuela Pădurariu

Luni, 30 septembrie 2019, Colegiul Național „Emil Botta”, Adjud

Deschiderea centrului zonal PCR 03 Adjud; prezentarea temelor ce vor fi discutate la cercul de informatică din Adjud; prelucrarea tablourilor unidimensionale – limbajul C/C++ – Aplicații – prof. Elena Vlad

Sâmbătă, 28 septembrie, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Bacău

Evaluarea inițială a copiilor de la „Super aventura programării”

Sâmbătă, 28 septembrie, ora 9:00, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău– Prezentare Maria Șandru (Wellcode, Facultatea de Informatică din Iași) – structuri dinamice de date – pentru participanții înscriși la cerc

Maria este studentă în anul doi la facultatea de Informatică în cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și scopul ei este să îi ajute pe viitorii programatorii să fie pasionați, perseverenți și încrezători în abilităților lor. Este mentor în echipa WellCode, unde ajută cursanții să învețe programare de la 0 și să își dezvolte un mod de gândire eficient axându-te pe muncă multă, raționament logic și rigurozitate. Primul său proiect personal a fost “Bloomsday”, o aplicație Android care vizualizează parcursul unor personaje din povești clasice cum ar fi romanul „Ulysses”, al lui James Joyce.

Vineri, 27 septembrie, ora 17.00, Restaurantul Bachus (lângă Parcul Trandafirilor), Bacău – invitat Daniela Andrioaie (Agenția Spațială Europeană) – pentru participanții înscriși la cerc

Daniela Andrioaie este originară din Moinesti și este curajoasă, muncitoare și deșteaptă. Ea pilotează planorul încă de la vârsta de 16 ani și în prezent este stagiar la Agenția Spațială Europeană  În anul 2018 a câștigat premiul I al categoriei „Erasmus” în cadrul „Galei Studenților Români din Străinătate”. Daniela a proiectat o rachetă și a programat în limbajul Matlab traiectoria ei.rcului nostru o prezentare intitulată „Analiza de sistem și proiectul de concept al unul lansator și vehicul suborbital tip sageata accelerată (Boosted Dart)”.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Sâmbătă, 21 septembrie, ora 10.00, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău

Prof. univ. dr. Carmen Holotescu, Universitatea „Ioan Slavici” din Timișoara – „Aplicații ale tehnologiei Blockchain. Primii pași pentru dezvoltarea DApps pe Ethereum”

După deschiderea oficială a noului an școlar al cercului „Programare cu răbdare”, invitatul special, doamna prof. univ. dr. Mariana-Carmen Holotescu (Timișoara) , le-a vorbit copiilor despre tehnologia blockchain, despre criptomonede, despre criptografie, despre aplicații descentralizate și tot felul de lucruri care pot fi dezvoltate de ei înșiși.


Activitățile desfășurate în anul școlar precedent (2018-2019) sunt aici:

Orar 2018-2019