• Phone : +40 728 88 22 88
  • Opening Time : 16:00 - 17:30
  • Address : str. Mihai Eminescu, nr. 1, bloc. A1, ap. 13

Dezvoltarea de aplicații mobile cu AppInventor

App Inventor for Android este o aplicație web open source furnizată inițial de Google și actualizată acum de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Permite utilizatorilor nou-programatori să creeze aplicații software pentru sistemul de operare Android (OS). Utilizează o interfață grafică, foarte asemănătoare cu interfața de utilizator Scratch și StarLogo TNG, care permite utilizatorilor să tracteze obiecte vizuale pentru a crea o aplicație care poate funcționa pe dispozitive Android. În crearea aplicației App Inventor, Google a atras atenția asupra unor cercetări importante în domeniul calculului educațional, precum și asupra muncii efectuate în cadrul Google în mediile de dezvoltare online. [1]

App Inventor și proiectele pe care se bazează sunt informate de teoriile de învățare constructori, care subliniază faptul că programarea poate fi un mijloc de implicare a ideilor puternice prin învățarea activă. Ca atare, face parte dintr-o mișcare continuă în computere și educație care a început odată cu lucrările lui Seymour Papert și a grupului Logo MIT în anii 1960 și sa manifestat și prin lucrarea lui Mitchel Resnick despre Lego Mindstorms și StarLogo.